Neotrovan premaz za zaštitu propelera, osovina ispod vodene linije.

Propspeed® sprječava prianjanje morskih organizama na metalne površine ispod vodne linije. Propspeed® je učinkovit zato što je gladak, a ne zato što je otrovan. Propspeed® je rješenje problema koji godinama muči vlasnike i kapetane plovila.

Novozelandska kompanija Oceanmax International iz Aucklanda još 2004. godine proizvela je Propspeed, novo sredstvo za zaštitu brodskih propelera i drugih metalnih dijelova broda uronjenih u more. Poseban je zbog toga što sprječava stvaranje korozije i prianjanje morskih organizamana metal, iako uopće nije toksičan i ne sadrži bakar. Tajna uspjeha ovog sredstva, jest njegova glatkoća i postojanost u morskim uvjetima, te odlično prianjanje
uz propelu zbog čega ostaje djelatno do dvije godine. U početku je novi premaz u nautičkom svijetu primljen s dosta podozrenja, no kako je vrijeme prolazilo počele su stizati pohvale i sve više dokumentiranih iskustava korisnika koje su potvrđivale tvrdnje proizvođača. Na koncu je Propspeed postao dostupan i često korišten i diljem svijeta i Europe, a zadnje dvije godine i u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori posredstvom tvrtke LNC sa sjedištem u Portorožu, koja je distributer i za Njemačku, Holandiju i Austiju. Propspeed je premazni sustav osmišljen i dokazan u sprječavanju prianjanja morskih organizama na metalne površine ispod vodne linije. Propspeed djeluje zato što je gladak, a ne zato što je otrovan.

Djelovanje
Poboljšava performanse plovila  
Povećava učinkovito iskorištavanje goriva  
Smanjuje troškove održavanja
Lako se nanosi
Nevjerojatno je učinkovit
Djeluje dugotrajno

Propspeed ne sadrži kositar, bakar, biocide i pesticide.

Propspeed® se može koristiti za zaštitu brodova svih veličina, od malih jahti do velikih komercijalnih plovila.

Ako ste zainteresirani i htjeli bi saznati više informacija, molim Vas, da nas kontaktirate.