Descaler

Descaler-gallon-med

TRAC’s Descaler™ Kocentrat – Odstranjivač vodenih naslaga i kamenca je siguran, neotrovan i biološki razgradiv odstranjivač kamenca i vodenih naslaga slatke vode. Posebno napravljen za slatku i bočatu vodu, TRAC Descaler™ neće oštetiti brtve, plastiku ili ostale materijale od metala u vodenim sistemima.

TRAC ne upotrebljava agresivne kiseline u proizvodima, već blage mješavine fosforne kiseline. Razvio je uistinu inovativnu formulu koja zapravo mijenja svojstvo kiseline, pretvarajući ga u najsigurniji i najučinkovitiji odstranjivač kamenca na tržištu! Ta blaga otopina prodire i do teško dostupnih mjesta i uklanja dugogodišnje nakupine kamenca, vračajući vašem sistemu prvobitno stanje.

Vodene naslage, hrđa i kamenac u dijelovima rashladnog sistema smanjuju brzinu prijenosa topline. Već nekoliko milimetara vodenih naslaga umanjuje učinkovitost sistema za 15% što može dovesti do pregrijavanja.

Kada upotrijebiti Descaler Concentrate?

Ako redovito ne nadgledate stanje dovoda pitke vode, preporučuje se preventivno jednom u tri godine očistit cijeli sistem. Ako se motor pregrijava i uočena je potreba za čišćenjem dijela sustava za hlađenje motora kroz koji prolazi morska voda. Ako primijetite promjene u boji, mirisu ili protoku rashladne tekućine, naslage su se stvorile. Ne tretirajući promjene, motor će se s vremenom pregrijati.

Prednosti:
• Brz:
Dok ostala sredstva na tržištu zahtijevaju duže vrijeme primjene, TRAC’s Descaler™ većinu posla završi u roku od 5 sati!
• OKOLIŠ NA PRVOM MJESTU:
Kao i ostali Trac proizvodi, TRAC’s Descaler™ je 100% biološlki razgradiv, siguran i potpuno neotrovan.
• TRAC’s Descaler™
neće oštetiti većinu materijala uključujući plastiku, metal, gumu, stakloplastiku, vinil, drvo ili boju.
• TRAC’s Descaler™
je biološki razgradiv i može se otpustiti u kanalizacijski sustav.
• TRAC’s Descaler™
zadovoljava kriterije nacionalne sanitarne udruge i može se sigurno otpustiti u more.

Može se koristiti za:

– Sisteme za pitku vodu
– Rashladne sisteme motora
– Bojlere
– Rashladne tornjeve
– Kondenzatore
– Strojeve za hlađenje
– Izmjenjivače topline
– Kompresore
– Destilacijske kotlove
– Pumpe
– Radijatore
– Evaporatore (isparivače) i ostale dijelove

Pripazite da ne dođe u kontakt sa cink anodama, kositrom i pocinčanim materijalima.

Koliko mi je TRAC’s Descaler™ potrebno?

Descaler® se prodaje kao concentrat. Sa jednim galonom Descaler Concentrate® napravit čete 5 do 10 galona Descalera za upotrebu ”ready-to-use solution”.
Miješa se sa vodom 1:5 do 1:10
Primjer: Na 1l Descaler koncentrata dodaje se 5 do 10l vode

Upute čišćenja:

• Potpuno ispraznite rashladnu tekućinu iz motora, sigurni da je uklonjena tekućina u nižim predjelima i oko obje strane termostata.
• Napunite motor svježom vodom i pustite ga da radi 15 min., sigurni da je se termostat otvorio. Uklonite vodu. Ponavljati sve dok čista voda izlazi iz motora.
• Napunite sistem već pomiješanom otopinom vode i Trac’s Descale-a slijedeći upute iz tablice.
• Upalite motor ili omogućite re-cirkulaciju 4 sata i budite sigurni da se termostat otvara.
• Uklonite otopinu.
• Napunite motor s vodom i pustite ga da radi 15 min., sigurni da se termostat otvorio. Uklonite vodu iz motora. Ponavljati sve dok čista voda izlazi iz motora.
• U posebnu kantu pomiješajte 120 g. sode bikarbone na 4 L vode. Napunite motor otopinom, pustite ga da radi 15 min., sigurni da je se termostat otvorio. Uklonite otopinu. Otopina će neutralizirati ostatke Descale-a u sistemu.
(ovaj korak je potrebno napraviti sa svim odstranjivačima kamenca, ali je često zanemaren. Ostatak bilo koje kiseline, blage ili grube, u sistemu će reagirati u dodiru sa rashladnom tekućinom što će uzrokovati kvar.)
• Napunite sistem sa preporučenom rashladnom tekućinom. Gotovo!

Više informacija >

Upustva >